Új technika: C2C

Egy-egy alkotási technikán belül is vannak különböző rétegek, attól függően, hogy az adott technikát éppen milyen irányban használjuk. Nincs ez másképpen a horgolással sem. Másképpen nevezzük azt ha játékot, kiegészítőt, vagy használati tárgyat készítünk, de még akkor is lehet más a neve, ha más típusú fonalat használunk éppen. Az egyik ilyen része a C2C = Corner to cornen, ami csúnya magyarban: saroktól sarokig. Egyszerűbben mi is (fonetikusan) cé tu cé -ként emlegetjük.

Mire is jó ez a technika?

Mivel kis négyzet blokkokat készítünk, így pixel ábrákat tudunk átvinni a horgolmányunkba, ami lehet díszpárna, takaró, táska, szőnyeg… mindenkinek a fantáziájára bíznám mennyi mindent lehet elkészíteni belőle. Szóval, mint oly sok alkotó tevékenységben, a lehetőségeknek csak a fantázia, az elszántság, és a gyakorlottság szab határt.

Alap horgolási tudással már neki lehet kezdeni. Érdemes első körben még egy színnel haladni, ugyanis már a 2 szín használatánál eléggé bele lehet gabalyodni. Nekem skierült is. Persze utólag néztem már képeket, és videókat, hogy érdemes a használt színből kisebb adagokat előre áttekerni valamire, hogy ne a nagy gombócot húzgáljuk… persze kisebb projektek esetén.
Szóval a láncszem, és egyráhajtásos pálca ismeretével már elég tudás birtokában vagyunk ahhoz, hogy elkezdjünk az első próbálkozásokkal. Érdemes a technikával kicsit ismerkedni, és utána nekiállni annak, hogy előkeressünk esetleg 1-1 mintát amit aztán megvalósítunk. A technikára én pinteresten találtam egy jó kis rajzot, nagyon jó lépésről-lépésre videóval amit itt találtok: Redagape

Perzse meg is kaptam, hogy a sárga nem épp a legalkalmasabb, mert nem adja szépen a minta sajátosságát, de nem is tartottam meg. A cél az volt, hogy ráálljon a kezem a készítésére.

A következő próbálkozáshoz is pinteresten nézelődtem, és találtam meg a Szív és Mickey fej minta rajzokat. Szépen átpingáltam a kis füzetkémbe, hogy tudjak firkálgatni rá. Utóbbiba ettől függetlenül kavarodtam bele. Mindenestre kezdőként kifejezetten úgy gondolom, hogy nagyon is jó kis tanuló minták voltak ezek.

Annó tizenévesen nagyon bele voltam zuhanva a gyöngyfűzésbe, azon belül is a szövésbe. Akkor még indigóval rajzoltam fel miliméter papírra (középsuliban szakrajzhoz kellett) a mintákat, és számoltam le a négyzeteket, hogy mennyi gyöngyszem fogja kiadni, hogy úgy sikerüljön ahogy. Imádtam, és még barátoknak “megrendelésre” is készítettem feliratos kulcstartókat. Mivel mind a két esetben négyzet, úgynevezett pixel rajzokat használunk fel, így borzasztóan lelkes vagyok a témával kapcsoaltban. Terveim vannak, aztán egyenlőre a két próbát szeretném díszpárnásítani. Remélem lesz még saját tervezés is amit meg tudok majd veletek osztani.

Egyenlőre ennyi ebben a témában, így 2019. december 26-án este, kicsit nyűgösen fájó torokkal 🙂

Akit esetleg érdekel, Youtube-on vissza tudjátok nézni azokat a stream adásokat, amikben ezeket kipróbáltam, ugyanis szorgalmasan dokumentálva lett az összesen 10 alkalom. A lejátszási listát C2C néven találjátok ezen a linken:

Pinteresten is külön gyűjtöttem a technikával kapcsolatos ötleteket: Plédek – C2C

Keressetek meg a közösségi oldalakon is.

Kellemes Ünnepeket!

EniAnyu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.