Papír sárkány

Nem a legfrissebb történet, de lassan megint aktuális lesz.

Még a nyári szünet előtti időben, júniusban, nagyfiaméknál házi feladata volt a papírsárkány készítése. Az olvasókönyvben is volt leírás, és a net is számtalan lehetőséget mutatott, hogyan is lehet elkészíteni ezt a jó kis játékot.

Neki is láttunk, ennek az izgalmas feladatnak.

A leírások alapján a csomagoló papírtól kezdve, a nylon szatyron át, a szemetes zsákon keresztül, a kiszuperált esőkabátig minden létező alapanyag felhasználásról találtunk példát.

Mi csomagoló papírt, hurka pálcát, és a szigetelés után megmaradt ragasztó szalagot használtunk.
A csomagoló papír nagy előnye, hogy tetszés szerint dekorálható, így első szülöttem a dínós mintázat megvalósítása mellett tette le a voksát.

A két pálca aránya a következő: a hoszabbik 3 egység, a rövidebb 2 egység. A rövidebbet a hoszabbra olyan egyharmadnál kell rögzíteni. Utána jöhet rá a spárga, mi pl bála madzagot használtunk. A csomagoló papírt méretre vágjuk, és körben felragasztjuk.

Számos videót néztünk meg, és mindegyik szuperül repült… sajnos a miénk nem. Csak forgott olyan 1 – 1,5 m-re a föld felett, és lecsapódott. Nem tudom, hogy mi rontottuk-e el, vagy a szél nem volt megfelelő, de sajnos sok lehetőségünk nem akadt a röptetésre.
Mint kiderült, mások is inkább vettek sárkányt, mint készítettek, szóval igazából mi is fölöslegesen szenvedtünk vele. Azonban élménynek szuper volt.

Készült mindenkinek egy sárkány, amit vastag fillcel magunknak dekoráltak. A farka krepp papírból készült. A klasszikus lagzikban használt hajtogatós módszert használtuk. A srácok nagyon élvezték. Én csak azt sajnáltam, hogy nem repült feljebb. Jó lett volna látni egészen a magasban milyen. (Lehet a csomagoló papír nem volt jó)

Mindenesetre az én fantáziámat annyira felpiszkálta, hogy azóta is azon töröm a fejem mit lehetne még felhasználni hozzá, amivel esetleg jobban repülne. Az ötleteket folyamatosan gyűjtöm, esetleg megtaláljátok pinteresten Papírsárkány DiY táblámon.

Ti készítettek már ilyet? Ha igen mutassátok meg Facebookon a csoportban, Twitteren vagy Instagramon, kíváncsi vagyok rá nagyon.

Boldog Új Évet Mindenkinek! Pusszantás

EniAnyu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.