Csillag dísz

Minden éven, igyekszem egy kis aprósággal kedveskedni a barátoknak és a családnak. Ehhez lelkesen vetem bele magam a pinterest világába, ahová még lelkesebben gyűjtögetem a cukibbnál cukibb ötleteket. Persze aztán amikor a megvalósításhoz érek talán 1 %-át tudom hasznosítani annak amit összegyűjtötem. Nem baj, a lényeg, hogy van miből válogatni

Ennek a gyűjteménynek köszönhettem, hogy idén is egy ugyan olyan csillagot sikerült előszednem horgolásra, mint ami tavaly készült. És most, hogy elkopnak lassan az ünnepek eljutok odáig, hogy bejegyzést írjak róla, csak, hogy jővőre tudjátok hasznosítani 😉

Szerencsémre egyébként képről szinte tökéletesen leolvasható a minta. Találtam ugyanis egy fotókkal tarkított blog bejegyzést, és egy Eatsy-n fizetős mintát is, azonban akinek jó a szeme, látja, hogy mennyire hasonlít a két minta. A képekre kattintva elő is hívható az oldal.

272467846177458000_Re08rB59_c
Crochet Christmas Star, Set of 3, Christmas Ornament, Holiday Decor, Decoration, Tan, Wood Button, Plaid Red Ribbon, MADE TO ORDER. $6.95, via Etsy.....I   have got to learn to make these!  too cute!

Képek alapján azonban én így horgoltam:

Kezdetnek egy varázskör készül. Amióta amigurumit horgolok, azóta szerintem amihez csak lehet ezt használom kezdésnek. Leglább nem kell görcsölni, hogy nem férnek el a pálcák. A körökben az első pálca minden esetben 3 láncszemmel van helyettesítve.
A varázskörbe a következő blokkot készítettem: 3 egyráhajtásos pálca, amelyeket egyszerre fejeztem be, és 2 db láncszem. Képen szépen látszik, hogy ebből 5 -öt készítünk, végül pedig kapcsolódunk az elsőhöz egy hamispálcával.
A kettes közben ezeknek az egyszerre befejezett pálcáknak a tetejébe fogunk dolgozni. Mindegyikbe készül 3 egyráhajtásos pálca-2 láncszem- 3 egyráhajtásos pálcából blokk. A blokkok között nincs láncszem, amint befejeztük, készül a következő blokk első pálcája. Amikor körbe értünk hamispálcával kapcsolódunk az első blokkhoz.
Jöhet az utolsó kör! Ebben a körben is blokkot horgolunk. Sőt! Ugyan azt a blokkot mint a második körben: 3 egyráhajtásos pálca – 2 lánszem – 3 egyráhajtásos pálca. Ezek a blokkok a kis láncszemes ívek tetejébe készülnek. Amikor kezdünk 1 láncszemet horgolunk, innen pedig készülhet az első blokk, az első ívbe, majd egy rövid pálcával leöltünk az előző sorba, és készülhet a következő blokk. Amikor körbe értünk, hamispálcával kapcsolódunk az első kis láncszemhez. Én innen még hamispálcával felmentem a csillag csúcsához, és láncszemekből egy akasztót horgoltam, de ez a gombos megoldás is nagyon mutatós a kis szalaggal.

Akinek esetleg kínai a leírt verzió, annak segítségképpen mutatok egy rajzot is, a képre kattintva eljuttok a hozzá tartozó oldalhoz. Annyi, hogy én az otolsó körben is csak egyráhajtással dolgoztam.

Hassználtam egyszerű Himalaya Home Cotton-t 3,5-es tűvel, volt egy már cimke nélküli kék fonalam is, és készült alátét jelleggel pólófonalból is. A karácsonyi jelleg miatt, mellé fogtam egy arany színű szálat is, így kicsit csillogós lett az egész.

Pinteresten a karácsonyi apróságokra külön táblámat itt találjátok: Horgolt apróságok

Ha esetleg meg néznéd, hogyan készült élőben akkor ezen a linken megtalálod a kapcsolódó lejátszási listát:

Kövess a közösségi csatornákon, hogy ne maradj le arról, mi készül éppen. Ha tetszett az írásom, megköszönöm, ha megosztod másokkal is.

Pusszantás!

EniAnyu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.